Skip to content

Share This Post

 • or

Zó geef jij jezelf een relaxte hoofdhuid massage

Me, myself, massage.

Thumbnail

Een hoofdhuidmassage is heel ontspannend. Dat weet je vast wel. Maar als er niemand in de buurt is, dan wordt je hoofdhuid masseren heel lastig, toch? Echt niet! Je kunt jezelf namelijk heel makkelijk een hoofdhuidmassage geven. Ben je benieuwd hoe je dat kunt doen? Lees dan vooral verder.

Is het goed om je hoofdhuid te masseren?

Een hoofdhuidmassage heeft veel voordelen. Voor zowel je huid en haar als je algehele welzijn! Dit is waarom het goed is om een hoofdmassage te nemen:

 • Het stimuleert de bloedsomloop;
 • Het verlicht stress;
 • Het verbetert de conditie van de hoofdhuid;
 • Het versterkt de haarzakjes;
 • Het zorgt voor ontspanning. 

Een hoofdmassage is een makkelijke manier om te ontspannen en om goed voor jezelf te zorgen. En heb je niemand die je een massage kan geven? Dan kan je het ook gewoon zelf doen. 

Kun je jezelf een massage geven?

Het is zeker mogelijk om jezelf een massage te geven. Een hoofdhuidmassage is zelfs heel makkelijk om zelf te doen! Hoewel het misschien niet heel ontspannend kan lijken om jezelf te masseren, is dit echt wel zo. Wil je weten hoe jij jezelf een hoofdmassage kunt geven? Kijk dan hieronder voor onze tips.

Hoe masseer je je eigen hoofd?

Er zijn verschillende manieren om je eigen hoofd te masseren. Zo kan je het prima met je eigen handen doen. Daarnaast zijn er ook een paar tools die je een handje (letterlijk) kunnen helpen. We vertellen je drie handige manieren om jezelf een massage te geven. 

1. Gebruik je vingertoppen

Je hebt geen fancy tools nodig om je hoofdhuid te masseren. Het simpelweg gebruiken van je vingertoppen is al genoeg. Begin op de bovenkant van je hoofd met het maken van cirkelvormige beweging. Doe dit langzaam, maar voel vooral aan wat je zelf fijn vind. Ga daarna steeds een stukje naar onderen. Wanneer je bij je nek bent aangekomen, kun je stoppen of opnieuw beginnen. 

2. Masseren met een hoofdhuidmassage spin 

hoofdmassage spin

Een hoofdmassage spin is een kleine tool die je hoofdhuid kan aanraken. Deze tool heeft een soort ‘tentakels’ die zijn ontworpen om je hoofdhuid te masseren. Plaats de spin boven je hoofd en beweeg zachtjes op en neer. Deze massage spin is ontworpen om de bloedcirculatie te verbeteren en stress te verminderen. 

3. Gebruik een hoofdmassage apparaat

hoofdhuidmassage apparaat

Er zijn verschillende hoofdmassage apparaten die speciaal zijn ontworpen voor zelfmassage. Je kunt deze apparaten meestal op meerdere manieren instellen. Vaak kun je kiezen uit verschillende vibraties en warmtefuncties. Deze massage apparaten zijn perfect als je graag wat meer ontspanning wilt. Het is hiervoor belangrijk dat je de instructies van het apparaat volgt om er het beste uit te kunnen halen. 

Laat jij je hoofdhuid liever masseren? Dan kan je ook kiezen voor een Japanse, Chinese of Indiase hoofdmassage in een geschikte salon. 

Hoe moet je je hoofdhuid masseren?

We hebben je nu drie handige manieren om jezelf te masseren uitgelegd. Daarnaast zijn er ook nog een paar andere punten waar je op kunt letten. Zo maak je het zo ontspannen mogelijk voor jezelf! Volg deze stappen om te beginnen met de massage:

 • Vind een comfortabele positie om in te zitten;
 • Ontspan;
 • Begin op één plek;
 • Focus je op drukpunten;
 • Begin harder, en eindig zacht.

Neem vooral de tijd die jij nodig hebt. Het is prima om dit twee minuten te doen, maar je kunt er ook een half uur voor gaan zitten. Stop wanneer jij voelt dat het goed genoeg is. 

Hoe vaak moet je je hoofdhuid masseren?

Er zit geen bepaalde regel aan hoe vaak je een hoofdhuid massage kan doen. Je kunt het bijvoorbeeld altijd doen wanneer je merkt dat je wat ontspanning nodig hebt. Daarnaast kun je het ook doen voordat je je haar gaat wassen. Hierbij kun je ook een speciale olie gebruiken. (linken) 

Let wel op overstimulatie van je hoofdhuid, want dat kan leiden tot pijn en irritatie. Dit gebeurt niet snel, dus luister vooral gewoon naar wat je lichaam je vertelt. 

Nu je weet hoe jij jezelf kunt masseren, houd niks je meer tegen. Go and relax! Zo bereik je pas contentment

Wat je misschien ook leuk vindt